Skip to main content

Mať na webe SSL certifikát je dôležitý faktor dôveryhodnosti webu. V článku sa dozviete viac informácií o tom, prečo je doležité mať SSL certifikát, aké má výhody a ako si ho zaobstarať.

Nemáte certifikát SSL?

Google označí váš web tento rok ako podozrivú a nedôveryhodnú lokalitu. Google postupne v ďalších verziách prehliadača Chrome označuje weby bez certifikátu ako nezabezpečené. Ako vidno, návštevníkom webu nie je doporučené cez tento web nakupovať, ani zadávať osobné informácie, pretože môžu byť odchytené a zneužité.

Ako to bude vyzerať ukazuje príklad na obrázku.

S týmto dominantným trendom nakupovania a identifikácie sa na internete sa online bezpečnosť stala nevyhnutnosťou. Google na to reagoval práve požiadavkou na zabezpečenie internetových stránok. Práve on je iniciátorom šifrovania prenosu dát. To znamená, že ak vaša webová lokalita nemá certifikát SSL, zobrazí sa v paneli s adresou URL výraz „Nezabezpečené“.

Je dôležité mať certifikát SSL?

Ak stále potrebujete presvedčiť, je niekoľko dôležitých dôvodov:

SSL zvyšuje bezpečnosť webstránok

V prvom rade certifikáty SSL budú chrániť citlivé údaje prenášané z vašich webových stránok. Takými informáciami môžu byť prihlasovacie údaje, registrácie, adresy a platobné alebo osobné informácie. SSL certifikát zašifruje pripojenie a pomáha chrániť údaje návštevníkov pred zneužitím zo strany útočníkov.

SSL zvyšuje dôveryhodnosť webstránok

Významnou výhodou certifikátov SSL je skutočnosť, že vám pomôžu získať dôveru návštevníkov a zákazníkov. Vaše webové stránky budú zobrazené s bezpečnostným visiacim zámkom v adresnom riadku prehliadača. Znamená to, že spojenie je bezpečné a zobrazí návštevníkom vašej webovej lokality, že beriete ich súkromie vážne.

 

Výhody pre SEO

Ďalšou výhodou inštalácie certifikátu SSL je zlepšenie webu vo výsledkoch vyhľadávania. V súlade so svojou iniciatívou HTTPS, Google uprednostňuje webové stránky so šifrovanou komunikáciou. Aj keď podpora nemusí byť podstatná, SSL vám poskytne výhodu nad vašimi konkurentmi, ktorí ešte nemajú certifikáty.

Ako získate certifikát SSL?

Najčastejším spôsobom získania certifikátu SSL je skontrolovať, či váš súčasný poskytovateľ webhostingu ponúka akékoľvek certifikáty SSL. Až donedávna boli všetky verzie SSL platené. Viac a viac spoločností však začalo vydávať bezplatné certifikáty SSL vrátane veľkých mien. Najčastejšou voľbou je certifikát zadarmo typu Lets Encypt.

Chcete na svoje weby inštalovať SSl certifikát ? Požiadajte nás o bezplatnú konzultáciu.